La marató és la cursa per excel·lència.
No cal dir, doncs, que una cosa que es diu Marató de París no pot anar malament; i menys encara amb la nevera de casa plena de cerveses i amb una marca de bananes patrocinant la cursa.
El Sagrat Cor, a Montmartre, al febrer. |
D'altra banda, a qualsevol corredor barceloní se li presenta un altre problema: no pots anar corrent a la muntanya, no tens cap pujada amb cara i ulls. Ni Tibidabos, ni Montjuïcs, ni el Carmel, ni Collserola...
Canal de la Vilette |
Una altra alternativa són els parcs-bosc de Boulogne i de Vincennes, prou propers per arribar-s'hi corrent, amb metro o Vélib (el bicing de París). Això sí, són plaaaaaaans! Si vols fer una mica de pujada et queda el petit Parc des Buttes Chaumont o Montmarte (en aquest cas, esquivant turistes).
Forn Du pain et des idées |
Finalment, hi ha el problema de la nutrició. Un país que t'ofereix centenars de varietats de formatge, forns de pa amb els millors croissants del món, una carn de primera i vins espectaculars et posa molt fàcil caure en picat pel camí de la perdició. Tampoc no ajuden els mercats semipermanents de carrer, amb una oferta que converteix la Boqueria de Barcelona en una broma per a turistes. Jo ja vaig arribar a París sumit en la perdició i la ruïna moral més absolutes, així que l'oferta gastronòmica no m'ha representat cap problema addicional. Tot el contrari: és benzina de la bona.
Arribat el dia de recollir els dorsals, tot normal. La típica nau gegantina amb estands diversos de publicitat i amb delegacions d'altres curses fent propaganda. L'única propaganda ben feta era la de la Marató del Medoc. Busqueu una mica i sabreu per què. Tot i així, el Xavi va passar per tots els estands i va agafar tots els papers. Tremola Amazones. El vam poder arrencar d'allà i portar-lo a casa nostra a fer la preparació per a l'endemà, molt científica: menjar pistatxos i galetes i beure cervesa.
El diumenge feia fred, però menys de l'anunciat. La zona de sortida i l'àrea de guarda-roba estaven ben organitzades, i la sortida de la cursa es va fer per parts, per franges de temps, de manera que calia esperar més del desitjable, especialment sobretot si, com jo, eres dels que els pesa el cul. Val a dir, però, que l'ambient a la zona de lents era molt distès, més que en altres maratons en què he participat. Ambient de costellada, comme il faut. El Xavi, acostumat a fer temps ràpids hauria de tenir paciència si volia córrer amb mi.
Sortida i Champs Elysées avall, cap al centre. rue de Rivoli, Hôtel de Ville, Bastilla... És difícil fer-ho millor, tot i els trams d'empedrat. Alguna pujadeta cap al Bois de Vincennes i ja comencem a veure com anirà la cursa. Avancem gent constantment (perquè som una pila de corredors, prop de 40.000), els avituallaments són freqüents però hi falta teca (hi ha panses, taronges, bananes [ha ha] i para de comptar) i hi ha molt d'ambient al carrer: espectadors que animen (especialment els japonesos; les centrals nuclears potser no són el seu fort, però si els esperones una mica t'animen com si s'hi juguessin la vida), grups de música, cors i timbalers.
Luis Mariano, un mite |
Com sempre, amb la banana a la mà |
A la recta de meta ens esperaven una dona meravellosa (que també ens havia esperat al km 31) i, al fons, l'Arc de Triomf. 4 hores i 45 minuts, a un ritme força constant i parant només als avituallaments.
Després d'un entrepà, el Xavi va haver d'anar-se'n de seguida a buscar l'avió i jo me'n vaig anar a casa a descansar. Un descans que durarà molt, perquè aquesta ha estat la meva quarta i última marató. És una distància massa exigent i cansada per a un panxacontenta.
L'experiència ha estat collonuda. Una marató cara, però ben organitzada, amb força caliu i en una ciutat incomparable. Ah, i en la millor companyia possible. Gràcies, Xavi!
Pepe benparit no deixis d'escriure almeys!
ResponEliminaM'alegra saber de vosaltres Xavi. Ens hem de veure per fotre birres
L'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaAl km 1 ens adelanta un tio de 70 anys i diu el Pepe "segur que aquell també va dir fa anys 'aquesta serà la meva darrera marató'
ResponEliminaCórrer amb un atleta inclassificable té els seus aventatges. En primer lloc, perquè et desperta amb Luis Mariano i els croissants més gegants del barri. Un cap de setmana sí i un altre també. Perquè hi hem anat dos cops. Però bé, això és un detall que ara no toca. En segon lloc, perquè és un guia de primera, des de Le Monde a Montparnasse. I, a més, perquè té la nevera millor carregada de tota França. Estem parlant de birres, de formatge i de bananes. El poder córrer amb la cigala gelada és una altra de les seves virtuts, no necessàriament la menor. I és potser per això que les japoneses l'adoren. Literalment. Així que l'acribillen a fotos i crits de suport a la mínima interpel.lació. Un atleta pacient, amb tots i cadascun dels fotògrafs que ens trobàvem pel camí... mentre servidor es pujava la samarreta una vegada i una altra perquè sortís clar i net el logo del patrocinador. I ja a la sortida, vam haver d'esperar per sortir, una horeta més tard que els primers. Vam aprofitar per pixar. Feia solete. I estàvem contents. Al final, el panxacontenta va acabar la marató en la que menys ha patit. Això ja és tota una declaració d'intencions del seu propi cos. Ens veurem a la propera!
ResponEliminaPer cert, la foto del final és de la recta d'arribada...
ResponEliminaQue no, que és l'última!
ResponEliminaja escriuré obscenitats de tant en tant. També començaré a descobrir corriols pels voltants de la zona, així que ja us posaré al dia.
Salut i birres