Total de visualitzacions de pàgina

dissabte, 23 de maig del 2015

A examen: Cursa 6h Resistència Cargill Solidària 2015

L’any passat va tenir lloc la primera edició d’aquesta cursa solidària i gratuïta. A servidor li va agradar tant la idea que en va ser el primer inscrit, però finalment no vam poder córrer. O sigui que enguany hi havia ganes i, tot i que havíem estat més d’un any sense córrer, el retorn a la competició amb la punktrail de Vilomara i la mitja d’Olot ens havia permès inscriure’ns de nou amb un mínim de garanties. I no només no ens va defraudar, sinó que ens va confirmar les enormes expectatives que ens havia creat. 

En resum: és una cursa collonuda, perfecta per molts motius i per molts tipus de corredor/a. Penseu que es pot córrer (o caminar) l'estona que es vulgui sense superar les sis hores. I amb un objectiu clar: un recapte d'aliments i articles de primera necesitat a favor de la Creu Roja. Us recomanem que aprofiteu a gaudir-la en les properes edicions abans que es massifiqui, perquè corre el perill real de morir d’èxit.



Lloc: Martorell (Parc de Can Cases).
Data: 17 de maig (8:00).
Participació: 94 corredors que van completar com a mínim una volta del circuit.
Tipus: Pista forestal.
Preu: 1 euro (de donatiu) més el que cada corredor/a volgués aportar en forma d’aliments i altres articles de primera necessitat per a la Creu Roja.
– Distància:  circuit de 2,575 km.
– Serveis: Guardarroba, esmorzar (cafè, sucs i coca), parking, font, WC, dutxes, control informàtic del pas per meta a cada volta, tropecientas fotos de tots els participants durant la cursa, avituallament líquid i sòlid durant la cursa i a l’acabar (aigua, sucs, beguda isotònica, birra, barretes, galetes, taronja, plàtan, xocolata, fruits secs i entrepans enormes).

 Obsequis: Samarreta i medalla. A la bossa del corredor hi havia també un suc, una gorra i informació de la Creu Roja.

– Circuit: Bastant pla, tot i que amb un desnivell positiu de 10-15 metres, que quan van passant les hores es va notant. La meitat és de bosc, fet que et protegeix del sol. Pista ampla gran part del recorregut i un sender més estret en algun moment.

– ResultatsAquí.

FOTOS DE LA CURSA (aquí i aquí)

COSES QUE ESTAN BÉ/ MOLT BÉ

El circuit està fet amb gràcia. El parc forestal de Can Cases és un lloc molt agradable i que val la pena conèixer. D’altra banda, la decisió de fer un circuit d’anada i tornada pot semblar difícil d’entendre, tenint en compte que s’haurà de repetir moltes vegades. Però això facilita el tenir referències i la veritat és que dóna un cert morbo el anar-te creuant amb corredors que van al teu ritme. El circuit està perfectament senyalitzat, de manera que és impossible perdre’s. El fet que una bona part sigui a l’ombra ajuda a soportar el sol en edicions caluroses com la d’enguany. A més, a la sortida s’hi pot arribar en tren (estació Martorell Enllaç) i per tant és una cursa apta també per qui no disposa de vehicle propi.

El preu de la inscripció. 1 euro (de donatiu). Gran esforç de la gent que hi ha al darrere per mantenir la qualitat a aquest preu.

– Organització. Es tracta d’una cursa feta amb carinyo, parida gràcies a l’empenta i la perseverança del gran Carles Salvador, que aconsegueix implicar-hi també a la gent propera i entre tots cuiden fins al darrer detall, oferint escenes úniques. Quina altra cursa coneixeu on hi hagi la possibilitat de córrer uns kilòmetres amb el tiu del megàfon? Entre molts altres detalls, com l'esmorzar, cal destacar que hi ha premi per als 5 primers classificats, masculins i femenins. 

Solidaritat. 700 kg d’aliments i altres articles de primera necessitat recollits per a la Creu Roja. Seguint la idea que tan bé funciona a les punktrails, els corredors es fan co-responsables del principal resultat de la cursa, apropant així la realitat de qui més està patint en aquesta estafa de crisi a aquells que fins ara hem tingut més sort.

Ambient popular. Hi havia voluntaris de la Creu Roja amb dorsal que van caminar una o més voltes. Hi havia famílies senceres que van fer unes hores mig caminant mig corrent. Hi havia gent acostumada a fer curses de 5 kilòmetres que va córrer una horeta. Hi havia gent que va córrer sense mirar el rellotge, gent acostumada a organitzar i córrer punktrails i gent que corria per primera vegada més enllà de la màgica xifra de 42 km. I també hi havia recordmans d’Espanya de diverses distàncies. I tothom s’hi sentia a gust.
Possibilitat de córrer amb l’elit. Un exemple: Paris Canals. Ens vam creuar 45 vegades durant les 6 hores. La darrera, emocionant, xocant les mans com dos campions quan quedava un minut perquè acabés la prova. No sé si és comparable a jugar un partit amb Messi o a veure al Kilian Jornet a la línia de sortida d’una cursa. En tot cas, és d’agraïr que l’elit participi en curses solidàries i populars com aquesta.
El patrocinador. No és freqüent citar-lo, però aquí ens veiem obligats a fer-ho, perquè aposta per una cursa solidària any rere any (hi ha confirmada una tercera edició) i no es fa pesat amb publicitat (no hi havia res a la bossa del corredor, només de Creu Roja). Fins i tot el logo de Cargill a la samarreta és petit i va al davant, de manera que la pots la lluir sense haver de fer propaganda de cap multinacional, banc, ni institucions diverses. 
COSES A MILLORAR

Detalls menors. No es pot escriure una crònica sense oferir possibilitats de millora. Però la veritat és que costa de pensar-hi. Potser sortirà alguna cosa als comentaris.

PREGUNTES POPULARS / RESPOSTES IMPOPULARS

Sóc un principiant, és una cursa apta per mi?
Sí. És una cursa ideal per principiants. Siguis d'asfalt o de muntanya, sempre pots venir a fer una volteta. L'experiència ens diu que t'agradarà i que hi tornaràs.

No he fet mai una ultra, és una cursa apta per mi?
Sí. És una cursa ideal per animar-te a fer la teva primera ultra. Si fas la marató en 4 hores i algun cop t'has preguntat com seria córrer una estoneta més, tens l'oportunitat perfecta per superar la mítica barrera en un entorn sense dificultats.

Sóc un mega-crack, és una cursa apta per mi?
Sí. No et serà fàcil guanyar, perquè sempre en sou uns quants. El que és segur és que t'ho passaràs bé, recolzaràs l'esport popular i com que el circuit està ben mesurat fins i tot podràs fer algun rècord.

No sé si estic totalment en forma. És una cursa apta per mi?
Sí. És una cursa ideal per provar cosas. Pensa que cada 2,5 km passes per meta. En qualsevol moment et pots posar a caminar i no passa absolutament res (de fet, en algun moment o altre ho fem tots). És una cursa ideal per provar-te tu, però també per provar material, gels, estratègies de cursa, etc. ja que pots comparar fàcilment entre una volta i una altra.

Puc fer marca?
És complicat, sobretot perquè no és 100% plana. Això fa que hagis de ser una mica conservador en les teves previsions per no haver de patir en excés a mesura que passen els kilòmetres. Ara bé, el circuit està perfectament mesurat i si fas marca evidentment que et comptarà!
RELACIÓ QUALITAT/PREU*: 10
LA MEVA NOTA*: 10
*SUBJECTIVA EVIDENTMENT I VARIANT SEGONS LA VOSTRA OPINIÓ.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada